Succesvol ontmoeten en begroeten – Italië

De Italiaanse uitdrukking bella figura slaat op het vermogen uzelf te presenteren en formeel te gedragen. Deze vaardigheid is bijzonder belangrijk in het bedrijfsleven, en houdt in dat uw uiterlijk en het uiterlijk van alle documenten die u presenteert esthetisch aangenaam dienen te zijn. Let goed op de details bij de voorbereiding van het materiaal dat u aan uw Italiaanse collega´s gaat overhandigen. Uw visitekaartjes dienen van degelijke kwaliteit te zijn, en bedrukt in zowel het Italiaans als uw eigen taal. Een goed verzorgd, professioneel uiterlijk is essentieel.

Het is altijd een veilige keuze om elegante kleding te dragen, bij voorkeur een Italiaans kostuum of colbert. Voor de man is een krijtstreep overhemd met stropdas van Italiaans ontwerp geschikt voor de meeste gelegenheden. Draag geen ruimzittende of informele broek, en ook geen schoenen met open neus. Vrouwen dienen eenvoudige, doch elegante kleding te dragen. Ga voor topkwaliteit stoffen.

Italië blijft een land met een ingewikkelde hiërarchie in alle interne beslissingen. Met een betrekkelijk hoge Onzekerheidsvermijding en een kleine Machtsafstand, is er een streven om ongewisse situaties te minimaliseren met talrijke wetten en voorschriften. Aan de ander kant, de kleine Machtsafstand duidt erop dat de cultuur er niet van uitgaat dat de macht ongelijk verdeeld is. Dit betekent dat u een ingewikkelde hiërarchie kunt verwachten, waarin het nemen van beslissingen veel tijd kost. Niettemin, het ontwikkelen van een degelijke zakelijke relatie kan u helpen de toegang tot deze omgeving te vergemakkelijken.

Bij het plannen van een vergadering dient u er rekening mee te houden dat ´s ochtends rond 10 of 11 uur en ´s middags rond 3 uur de beste tijden zijn. Om een vergadering te plannen, schrijft u eerst alle deelnemers aan in het Italiaans, en volgt u dit op met een telefoongesprek en e-mail in de taal waarin u verwacht te kunnen communiceren. Augustus is een maand van rust, en veel werknemers nemen dan vrij voor hun vakantie, zoals in veel andere landen van Europa. In deze maand dient u dus niet te veel afspraken of vergaderingen te plannen.

Ga aan de slag!

  • Bekijk een demonstratievideo.
  • Vraag een gratis proefversie aan voor 7 dagen . .
  • Zoek een kantoor van ons in uw buurt.

Start een videorondleiding

Take a video tour