De juiste kleding kiezen voor zakelijk succes—Latijns-Amerika

In de meeste Latijns-Amerikaanse landen wordt uw uiterlijke verschijning gezien als een weergave van uw respect voor de gastheer en hoe serieus u bent over uw zakelijke intenties.

In Brazilië is een driedelig kostuum alleen bestemd voor leidinggevende managers, en een tweedelig kostuum staat voor een lagere rang. In de meeste situaties dient u voor het hogere niveau te kiezen en een colbert te dragen van goede kwaliteit.

Vrouwen dienen bij voorkeur schoenen met hakken van een gemiddelde hoogte te dragen. Een prima keuze is een kleine hak met een bescheiden rok en goed gemanicuurde handen en voeten. Zowel mannen als vrouwen moeten bijzondere aandacht aan hun schoeisel schenken, omdat schoenen als een belangrijke investering worden gezien. Een vrouw dient haar make-up tot een minimum te beperken en felle kleuren te vermijden.

Als u zakendoet in een tropisch gebied, zorg dan voor reservekleding van goede kwaliteit. Vrouwen dienen een cocktailjurk te hebben voor het avonddiner, in een bescheiden kleur met roklengte net voorbij de knie. Mannen moeten geen korte broek dragen maar investeren in een pantalon van tropisch wol van goede kwaliteit.

De gepaste kleding kan ook variëren per gelegenheid. Mannen dienen altijd formeel gekleed te zijn in alle zakelijke situaties. U mag het jasje van uw kostuum uitdoen tijdens een vergadering en als u binnenshuis bent. Een stropdas kan bijdragen tot een positieve eerste indruk, maar over het algemeen kunt u het beste het voorbeeld van uw gastheer volgen.

Vrouwen mogen hun garderobe afwisselen afhankelijk van het moment van de dag. Voor zakenlunches en diners is een mantelpak met behoudende roklengte gepast. Als u een evenement in de avond bijwoont, kunt u een bescheiden cocktailjurk dragen. De haklengte moet passen bij de sociale functie, maar dit is niet heel erg belangrijk.

Ga aan de slag!

  • Bekijk een demonstratievideo.
  • Vraag een gratis proefversie aan voor 7 dagen . .
  • Zoek een kantoor van ons in uw buurt.

Start een videorondleiding

Take a video tour