De juiste kleding kiezen voor zakelijk succes—Japan

Japanners zijn over het algemeen conservatief en introvert, en dit komt duidelijk uit hun kledingstijl naar voren. Denk aan het oude Japanse spreekwoord deru kugi wa utareru, “de spijker die uitsteekt zal worden ingeslagen,” wanneer u uw kleding kiest voor Japan. Volgens Geert Hofstede is de Machtsafstand zeer groot in Japan, en vandaar dat men respect heeft voor een statushiërarchie. De kledingkeuze van een zakenman hangt vaak samen met rang. U dient hiermee rekening te houden bij uw kledingkeuze: kleren maken de man.

Onthoud de volgende twee basisregels—houd het eenvoudig en subtiel. Voor de meeste vergaderingen moet u de drie hoofdkleuren in het oog houden—marineblauw, antraciet, en zwart. Vrouwen moeten geen hoge hakken dragen of een bloes met korte mouwen. Hun kledingstijl moet behoudend en professioneel zijn, maar ook elegant en subtiel. Strakke of onthullende kleding wordt bij een zakelijke aangelegenheid opgevat als aanstootgevend. Vrouwen moeten nooit een broek dragen. Voor een vrouw is een donker rokpak de beste optie. Door schoenen met een lage hak te dragen zullen de grotere westerse vrouwen beter in de omgeving inpassen. Groter zijn dan een man kan nadelig uitpakken tijdens het zakendoen.

Mannen dienen sobere, behoudende kostuums te dragen in subtiele kleuren—de standaardkleuren marineblauw, grijs en zwart. Kleuren zijn buitengewoon belangrijk vanwege hun symbolische betekenis. Een rode stropdas zal uw gastheer imponeren maar wit moet u vermijden omdat het een symbool voor de dood is. Zorg ervoor dat u schoenen draagt die u makkelijk kunt uittrekken, want dit wordt zeer dikwijls gedaan. Het is raadzaam instappers te dragen, in een donkere, behoudende kleur.

Ga aan de slag!

  • Bekijk een demonstratievideo.
  • Vraag een gratis proefversie aan voor 7 dagen . .
  • Zoek een kantoor van ons in uw buurt.

Start een videorondleiding

Take a video tour