De juiste kleding kiezen voor zakelijk succes—het Midden-Oosten

Ieder land in het Midden-Oosten heeft zijn eigen diverse culturele achtergrond met veel gewoonten en tradities, die allemaal enige invloed kunnen hebben op de juiste keuze van uw zakelijke kleding. Het is belangrijk dat u enig onderzoek verricht naar het specifieke land dat u heeft gekozen als uw bestemming voor meer gedetailleerde richtlijnen. Algemeen gesproken geldt dat u moet proberen om zich behoudend te kleden. Het is raadzaam nooit uw ontblote armen, schouders, kuiten, of dijbenen te laten zien. Buitensporig pronken met juwelen door een man of vrouw wordt met enige minachting beschouwd en verder verwacht men hoogsluitende kragen en lange mouwen tot voorbij de elleboog.

Voor een zakelijke vergadering is een formeel kostuum en stropdas de meest gepaste keuze. Ondanks het warme weer dient u uw colbertjasje binnenshuis aan te houden, tenzij uw gastheer zijn eigen colbert uittrekt tijdens de onderhandelingen.

Het is raadzaam traditionele klederdracht te vermijden, aangezien het aanstootgevend kan zijn wanneer gedragen door een buitenlander. Er zijn echter een paar kledingitems waarmee u zich vertrouwd dient te maken. Een thobe is een ruimzittend, enkellang katoenen hemd met lange mouwen dat wordt gedragen door mannen. Het is een uitstekend kledingstuk om te dragen in de zomermaanden. In Saoedi-Arabië, vindt u de tagiyah, een witte kap die strak op het achterhoofd wordt gedragen. Een keffiyeh is een hoofddoek, die gewoonlijk wordt gewikkeld over de tagiyah.

Vrouwen dienen zeer behoudend gekleed te gaan. Voor vergaderingen en diners is een formeel kostuum de beste keuze. Make-up moet tot een minimum beperkt blijven, en de armen, dijen, schouders, en hals moeten bedekt zijn.

In Saoedi-Arabië wordt een thobe van oudsher gedragen door vrouwen; het is een ruimzittend kledingstuk met lange mouwen en een versierde kraag. Over het algemeen is maximale huidbedekking  essentieel in het Midden-Oosten, maar voor niet-inheemse vrouwen, die in deze regio zijn om zaken te doen, is een kostuum volledig acceptabel.

Ga aan de slag!

  • Bekijk een demonstratievideo.
  • Vraag een gratis proefversie aan voor 7 dagen . .
  • Zoek een kantoor van ons in uw buurt.

Start een videorondleiding

Take a video tour