Succesvolle zakelijke relaties opbouwen—Mexico

In Mexico zijn persoonlijke relaties essentieel voor zakelijk succes. Volgens Hofstede is Mexico een land met Collectivistische waarden. Van oudsher heeft het gezin voorrang boven alle overige zaken. Probeer een gevoel van vertrouwen te ontwikkelen samen met uw zakenpartner, en u zult zien dat uw inspanningen beantwoord zullen worden. Uw interpersoonlijke vaardigheden en vermogen een langdurige relatie te ontwikkelen zal soms belangrijker zijn dan al uw diploma´s en opleidingen die u normaalgesproken aan uw westerse collega´s presenteert.

Hoewel tijd een ontspannen begrip is in Mexico, dient u zich te houden aan al uw afspraken en moet u trachten zo punctueel mogelijk te zijn. Zorg dat u al uw afspraken minstens twee keer bevestigt, en probeer uw gastheer te bellen na aankomst in het land om hem te herinneren dat u eraan komt en dat uw bedoelingen serieus zijn.

Vanwege de grote Machtsafstand, bestaat er grote sociale ongelijkheid in Mexico.  De statushiërarchie is een normaal verschijnsel, en u zult er bijzonder veel bureaucratie aantreffen. Het is belangrijk titels en achternamen goed bij te houden. U dient uw collega´s aan te spreken met professor, doctor en mijnheer (Señor), mevrouw (Señora), of juffrouw (Señorita) gevolgd door hun achternaam. U kunt enkele zinnetjes leren in het Spaans, vooral in het Mexicaanse dialect, om uw belangstelling te tonen. Dit kan goed werken als ijsbreker om het gesprek op te starten tijdens een diner of lunch.

Ga aan de slag!

  • Bekijk een demonstratievideo.
  • Vraag een gratis proefversie aan voor 7 dagen . .
  • Zoek een kantoor van ons in uw buurt.

Start een videorondleiding

Take a video tour